За нас

АлШар2016, настан кој првпат е организиран од страна на Здружението Тиквешки Точакџии-Кавадарци, од 11-12 Јуни 2016, во склоп на кој се одржаа две велосипедски тури, две планинарски и планинско трчање, културно уметничка програма, кампирање, на кој продефилираа повеќе од 3000 присутни од цела Македонија, а мала група на гости и од соседна Р.Бугарија, настан кој од страна на Општина кавадарци и Сојуз на спортови на Општина Кавадарци беше прогласен за настан на годината на територијата на Општина Кавадарци за 2016година.

Здружението за развој и унапредување на велосипедизмот, екологија и алтернативен туризам, Тиквешки Точакџии, Кавадарци, формирано од група на ентузијасти, вљубеници во природата, дружењето и спортот во Декември 2015, во своето кратко постоење има голем број активности, меѓу кои би ги спомнале организација на Моклишка Тура 2015 и 2016, АлШар2016, повеќе хуманитарни и еколошки акции, организирано учество на настани низ цела Р.Македонија, поттикнување на што поголем број на млади поактивно да се занимааваат со спорт, а особено со велосипедизам, подобрување на велосипедска инфраструктура и култура на живеење во Општина Кавадарци.

Организатори

Бојан Маринковиќ

Потпретседател

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex ea qui, voluptas vitae pariatur nihil odit.

bojan.marinkovic@tikveskitocakdzii.mk

070 123 456

Живко Гурев

Претседател

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex ea qui, voluptas vitae pariatur nihil odit.

zivko.gurev@tikveskitocakdzii.mk

070 987 321

Лазар Трајков

Потпретседател

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex ea qui, voluptas vitae pariatur nihil odit.

lazar.trajkov@tikveskitocakdzii.mk

070 456 123

Драган Јованов

Надзорен одбор

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ex ea qui, voluptas vitae pariatur nihil odit.

dragan.jovanov@tikveskitocakdzii.mk

078 552 545